Баскетболната легенда Станислав Станков подари на Община Хасково шампионските купи

Баскетболната легенда Станислав Станков, член на Фондация “Елена Благородна – човечността е непреходна”, подари на Община Хасково шампионските купи, спечелени от звездния женски баскетболен отбор “Хасково 2012”.

На 5 март тази година чествахме 7 години от първия исторически златен успех за град Хасково в колективните спортове, последван няколко месеца по-късно от следващ такъв, на 30 април 2017 г.

През сезон 2016/2017 женският баскетболен “Хасково 2012”, под ръководството на Елена Станкова, донесе за Хасково историческите за града постижения – златен медал за Купа България и Шампионска титла от Държавното първенство на Република България. Елена Станкова е първата жена треньор в историята на българския баскетбол, печелила шампионската титла в България и златен дубъл в един сезон.

Днес легендата на националния отбор по баскетбол Станислав Станков подари на Община Хасково шампионските купи. „Мястото на тези две престижни отличия е в Община Хасково, защото успехите принадлежат на целия град и са за всички хора. Благодаря на кмета Станислав Дечев, който първи прояви отношение и ги приема. Изказвам благодарности и на хилядите привърженици на отбора, защото нямаше да успеем без тяхната всеотдайна подкрепа и изявената им спортна принадлежност“, каза при връчването на отличията Станислав Станков.

Кметът на Община Хасково Станислав Дечев благодари за жеста на Станислав Станков и на семейството му за това, че споделят отличията на звездния баскетболен отбор на Хасково с целия град. „Изключително високо ценя жеста Ви. Вие сте пример за младите хора и за всички, които обичат спорта, баскетбола и Хасково. Благодаря Ви за това, че сте посветили целия си жизнен път, опит и енергия на града ни. Вярвам, че високите успехи идват тогава, когато работим с Хасково в сърцето!“, каза при приемането на шампионските купи кметът Станислав Дечев.

Престижните отличия от днес имат своето специално място във витрините на високите постижения на хасковските спортисти в Община #Хасково.

#ХасковоМоже #баскетбол #шампиони #успех #спорт с #ХасковоВсърцето

Източник и снимки: Община Хасково