Божидар Дамянов: “Продължавай да се движиш напред”

Божидар Дамянов: “Продължавай да се движиш напред” в CODIFY 2022 чрез “Семейство Дамянови, УСПЯВАТЕ!”

Божидар Дамянов е възпитаник на ОУ “Св. Иван Рилски” град Хасково. На Вашето внимание представяме част от мъдростта и мислите му в списание CODIFY 2022.

УЧИЛИЩЕТО
В училище виждам разлики в преподавателите и материала, който ни преподават. Има учители, които правят всичко с огромно желание и се стараят да ни хареса, да ни е интересно. Има и такива, които просто преподават урока си и чакат с нас края на часа.

МЕЧТАТА И ЦЕЛИТЕ
Всяка голяма мечта започва с малки крачки. Аз внимавам в часовете, защото това е моят път да стана архитект. На мен ми е интересно в училище. Най-любимото ми чувство е, когато съм горд със себе си, когато съм се справил със задачите си. Чувствам се обогатен, че съм научил много нови неща. Целите ми са да стана архитект и да уча в България. Не искам да уча в чужбина, защото семейството и приятелите ми са тук. Мечтая за тази професия още от 5-годишен. Мечтая да създам най-великата сграда.

МОТИВАЦИЯТА
Мотивира ме, когато преподавателят ме поздрави, че съм се справил отлично, когато мама и тати кажат, че се гордеят с мен, когато мога да говоря с възрастните на различни теми.

ОБРАЗОВАНИЕТО
Най-важно е човек да има желание да се образова. След това всичко е много по-лесно. Образованието е сила, отваря много врати и открива много възможности пред мен. То ми дава право на избор, както и да размишлявам. Образованието е свобода да мислиш, да избираш, да подобряваш себе си.

ЖИВОТНИТЕ
Аз много обичам животните, защото те са с най-чистите души. Любимото ми животно е кучето, защото кучето е най-добрият приятел на човека.

СЕМЕЙСТВОТО
Семейството е едно цяло, семейството е всичко за мен. То е сила, подкрепа и обич.

МОТОТО
Моето мото си го харесах от герба на Австралия. На него са изобразени кенгуру и ему. Смята се, че тези животни могат да ходят само напред. Моето мото е “Продължавай да се движиш напред”.

ЗНАЧЕНИЕТО НА СПОРТА
Мисля, че всички деца трябва да имат право да спортуват заедно, защото, както казва тати, “Спортът изгражда и възпитава” и създава приятелства.

ОБЩУВАНЕТО
Смятам, че хората трябва да бъдат честни, възпитани и да си помагат.

Списание CODIFY можете да четете онлайн тук https://elenanobleschooling.org/codify, а комплиментите книжна версия Ви очакват тук https://elenanoble.org/комплименти/#book.