Дейност

2020

Мотивационна инициатива – подкрепяща инициатива с фокус върху мотивацията, показвайки как мотивацията влияе на обучението и развитието успешно. Основата цел е повишаване на външната мотивация на таргетите, срещайки ги с доказани експерти в различни и значими области от всички краища на света. Инициативата продължава без времева рамка, тъй като видео посланията, специално заснети за Фондация “Елена Благородна- човечността е непреходна” от доказаните личности, които декларират съпричастността към тази идея, както и подкрепата към дейността, носят морален импулс, възпитателна подбуда, както и положителен заряд от реалния пример. Такива личности са:

Брайън Аглер – старши треньор Далас Уингс (WNBA)
Радостин Димитрова – юрист, доброволец във ВМА
Коста Костов – бизнесмен, доброволец във ВМА
Линдзи Хардинг – помощник треньор Сакраменто Кингс (NBA)
Данило Анджушич – професионален баскетболист
Тина Димитрова – дългогодишен спортен деятел
Огниен Стоякович – помощник треньор Денвър Нъгетс (NBA)
Елисавета Шидерска – журналист, специалист по физическа подготовка
Мартин Ангелов – атлет в Wildwood Catholic Academy, USA
Драган Петричевич – именит баскетболен селекционер

Почетен клуб “Елена Благородна” – образно събирателно общество на интелектуалци, учени, хора на изкуството, елит, чието образователно, духовно и просветно отличително културно богатство да бъде почитано с изключителен принос към хода на напредък в съответните значими сфери.
Обект на създаването на клуба е приобщаването, обединяването и даряването на идеен труд, материали и споделяне на постижения, съотнесени към младостта на таланта и отдадения стремеж на поколенията към идентичен почетен път.
Част от проектната линия на Почетен клуб „Елена Благородна“ е създаването и на историческа колекция, която да бъде достъпна за всеки както виртуално, така и в съответен музей. Фондация „Елена Благородна – човечността е непреходна“ с вълнение създава Почетен клуб „Елена Благородна“, като мисията остава същата – с послание за културно израстване, издържано във времето.
Членове на Почетен клуб “Елена Благородна”:

Проф. Йонко Мермерски – Химия
Проф. Христо Мермерски – Природна медицина
Проф. Борислав Владимиров – Гастроентерология

Обект “Медицината и фармацията” – подкрепата към младите хора и специалистите в областта на здравеопазването, медицината и фармацията е от изключително значение за света и неговото пълноценно развитие. Устойчивостта на проспектния обект функционира, тъй като медицинското образование и грижите на медицинските специалисти към хората са постоянен и динамичен процес. Като резултат обектът предвижда все повече млади хора да бъдат мотивирани да се развиват в областта на медицината, а самите медицински институции да знаят, че имат реална подкрепа при ежедневните си предизвикателства. Като организация, основана на своите етични принципи, Фондация “Елена Благородна – човечността е непреходна” изисква обосновани бекграунд данни на целевите групи, като поставя такава основа.

Обект “Умни устройства” – подкрепата към деца и младежи с умни устройства поддържа и развива дейността им, образователната им и креативна насоченост, както и способността им за адаптиране към предизвикателствата в днешни дни. Възможността от образователен процес с умни устройства засилва и идейното подхранване на таланта на младите хора. Устойчивостта на обекта функционира без времева рамка, тъй като образованието и креативните начинания са постоянен и необходим процес във времето. Предназначението на тези умни устройства е с целенасочена образователна популяризация, а функционалността е съобразена с изискванията днес.

Конкурс за креативност и изразителност в писането – инициативност за интегриране на таргетите, както и активност по презентирането и популяризиването на безплатната образователна интернет платформа Elena Noble schooling. Най-добрите творби се поместват в Elena Noble schooling в секция Истории и са част от официалното представяне на платформата. Една от основните задачи на Elena Noble schooling е създаването на екип, като мотивацията да е тази сила, която да води към развитие и постижения. Затова хаштагът #teamschooling е и основна част от културата на образователната платформа. Темите на конкурса с трима отличени: *Как намирам мотивация за личностно развитие? *Личностното развитие като основа за екипни постижения?. Основните критерии при отличие на писмените разработки са грамотност, ясна четимост, съответствие с темата и логическа аргументация.

Конкурси към Езиков център ZARA School – Езиков център ZARA School, Стара Загора организира два конкурса за малки и големи съответно за рисунка и есе с конкретни условия по изпълнието. Фондация “Елена Благородна – човечността е непреходна” подкрепи инициативата на Езиков център ZARA School.

Проект “Elena Noble schooling” – Фондация „Елена Благородна – човечността е непреходна“ реализира проектната си идея за безплатна образователна платформа, базирана на теми за Личностно развитие, Езици, България, наречена Elena Noble schooling. Основната цел на уеб платформата е насочена към подпомагането и изграждането на младежи с функционални компетенции, модерни професионални профили и допълнителни знания, приложими във всяка сфера на таланта. Изпълнявайки целта за трансфер на ескпертни знания, благодарение на успешно сътрудничество и с други обучаващи организации и лица, които могат да се нарекат екип на Elena Noble schooling (Езиков център Zara School /Стара Загора/, д-р Искрен Красимиров, инж. Станислава-Владимира Станкова), се осъществява и друга част от нашата мисия, а именно – разширяване на контактната мрежа, стимулирайки преноса на знания и умения, обществено полезни за младите хора. Elena Noble schooling е тази база, която поставя началото на срещи, дебати и прилагане на материята практически сред младежи и хора, оценяващи пътя на своето непрестанно развитие. Платформата оказва подкрепа към мотивацията за справяне с ежедневните предизвикателства, оценявайки образованието като основна ценност.

https://elenanobleschooling.org

Екип и доброволчество:

Светозара Милчева – Педагогика и чужди езици
Биляна Шашвердян – Счетоводство, Английска филология
Весела Койчева – Педагогика, МБА
д-р Искрен Красимиров – Кинознание и киноизкуство, Режисура
инж. Станислава-Владимира Станкова – Компютърно инженерство, МБА, Политология