Кога се реализираме чрез образование? – CODIFY Мотивация 2024

Кога се реализираме чрез образование? – CODIFY Мотивация за развитие: Когато мотивацията е знание! 2024

Станислава-Владимира Станкова (председател Фондация “Елена Благородна – човечността е непреходна”, творчески и технически ръководител списание CODIFY):

Образованието е харизма! Образованието е излъчване! Не знае години, но осмисля житейската философия на човек!

Кога се реализираме чрез образование?
Когато знаем как да отстояваме принципи, защото истината е изследване. Когато защитаваме познанията чрез предаването им във взаимоотношенията под формата на подкрепа, разбиране и мотивация за вървеж. Когато подхранваме егото си така, че да създаваме и творим като хора със самочувствие, пълноценност и отговорност. Когато оценяваме, че търпението и постоянството са част от успешния процес на личностно развитие. Когато всяко действие е премерено, за да е от полза на общността, а не за сметка на нея. Когато тренираме критериите си за възпитание, поведенческа култура и усилия. Когато сме емоционално интелигентни и реагираме спрямо етичните норми, а не спрямо агресивния мотив. Когато смисълът на съществуване е в рамката на ценностите, а не на паричното сумиране. Когато намираме индивидуален подход към всеки човек. Когато можем да общуваме грамотно, да знаем къде кое и какво може или не може да се изрича. Когато желанието ни за научаване на нови знания и опознаване на нови постановки не стихва. Когато не се притесняваме да изразим себе си, да сме артистични и свързващи се. Когато първо се интересуваме от значението, а след това от приложението. Когато не спираме да храним и тренираме мисълта си с анализ за заобикалящия ни свят, но при самокритичност. Когато провалът и разочарованието са начин на изграждане. Когато няма страх да приемаме нови предизвикателства. Когато образованието ни позволява да живеем така, че да се радваме извън материалното. Когато във всеки жест и всяко намерение поднасяме морална стойност. Когато умеем да обичаме, защото трудното е най-истинското в живота, ала и неговата най-голяма сила, че и мъдрост.
Изобщо реализираме се успешно, когато сме възпитали и образовали сърцето на чувствителност, а ума на устойчив характер и непримиримост към некоректността. И винаги през схващането за високата нравственост.

Списание CODIFY можете да четете онлайн тук https://elenanobleschooling.org/codify, а комплиментите книжна версия Ви очакват тук https://elenanoble.org/комплименти/#book.