“Никога не се отказвай!” – Йоана Кръстева

Безкомпромисно тя, Йоана влиза в колектива на CODIFY като съидейник на фундаменталната цел на списанието за съхранение на националната идентичност чрез грамотната употреба на българския език.

“ИЗРАЗЯВАЙТЕ СЕБЕ СИ БЕЗ ДА СЕ ПРИТЕСНЯВАТЕ ОТ МНЕНИЕТО НА ОКОЛНИТЕ!”

Йоана Кръстева е впечатляваща млада дама от град Русе, възпитаничка на ОУ “Любен Каравелов”. Прецизна към детайла. Последователна в образованието.
Йоана се занимава с модерен балет от 5-годишна, а танцувалните ѝ умения не просто вълнуват и докосват, а пренасят в красотата на един по- добър свят, свят на изкуство.
Йоана е забележителна, а думите ѝ значат мотивация и пример за малки и големи, привличат към общност на трудолюбие и социализиране.

“Колкото по-образован е един човек, толкова по- свободен е той.”

Колкото повече се трудя, толкова повече ще успея. Това ме държи дисциплинирана и последователна във всеки етап от образованието.
Имам голяма мотивация за учене, защото знам, че това ще ми бъде от голяма полза във всяка проява.
Към момента най-голямата ми цел в образованието е да бъда приета в най-елитната гимназия в град Русе, а именно
– Математическа гимназия “Баба Тонка”.
Все още не съм мислила за бъдеща професия. Бих искала да бъда успешна в начинанието, което си избера, и да бъда доволна от това, което съм постигнала.
За мен образованието е едно от най-важните неща за всеки един човек. То определя бъдещата кариера и живота на човека.

“Най-важни за всеки един човек са мотивацията и постоянството!”

Танците са начинът, чрез който забравям за всички проблеми и се прехвърлям в един прекрасен свят. Занимавам се с модерен балет от 5- годишна. Мама забеляза моите танцувални умения и ме записа в Танцово студио “Импулс”. Моментите преди да изляза на сцената са най-вълнуващият момент от танците. Колективът е много важен в нашето изкуство. Помага ни да бъдем сплотени и социални.
Танците, както всяко друго изкуство, помагат на хората да избягат от реалността и да се пренесат в по-добър свят.

Най-голямата ми мотивация е работата, която съм свършила и трудните моменти, през които съм преминала. Винаги преди да изляза на сцена си повтарям думите: “ДАВАЙ, ЙОАНА, ТИ МОЖЕШ, И ЩЕ СЕ СПРАВИШ!”

За мен заниманието с извънкласни младите хора могат да обогатят своите умения в различни области, спортове, изкуства и други. Извънкласните дейности също помагат за социализирането на хората.
Според мен хората в една общност трябва да изслушват себе си и останалите, и да правят компромиси в името на общото добро.
За мен общността е място, в което всеки един човек трябва да изразява себе си и да не се притеснява от това какво мислят останалите.

“Няма труд, който да е положен и да не е възнаграден!”

За семейството: Семейството е най-важното нещо на света. Единствените хора, на които можеш да имаш стопроцентово доверие. Семейството е винаги до теб, независимо от околните и случващите се събития.

Списание CODIFY можете да четете онлайн тук https://elenanobleschooling.org/codify, а комплиментите книжна версия Ви очакват тук https://elenanoble.org/комплименти/#book.