ОУ “Бачо Киро” от Йоан Симеонов

Йоан Симеонов е лицето на последователността на таланта

След специалното му участие с разказа “Ледена смърт” в CODIFY 2021, сега идва ред и на поезията със стихотворението “ОУ “Бачо Киро”, посветено на училището, в което Йоан върви отлично през образователния си процес.
Какво още?
Йоан е съидейник на фундаменталната цел на списание CODIFY за съхранение на националната идентичност чрез грамотната употреба на българския език.

Йоан Симеонов учи в ОУ “Бачо Киро” в град Велико Търново. Обожава да ходи на училище, където общува с приятелите си. Открива своята страст към четенето на книги и изучаването на български език и литература още от ранна детска възраст.
Неговият любим роман е “Хари Потър”, чийто автор е Дж. К. Роулинг.
Йоан споделя, че този роман подтиква желанието му да чете нови произведения и да развива писателската си дейност, която за годините му е впечатляваща. Друго негово любимо четиво е “Шерлок Холмс” на Артър Конан Дойл. Именно криминалните мотиви в него го вдъхновяват да напише и своя разказ. “Ледена смърт” можете да четете в CODIFY 2021.
Йоан е отличен ученик, който също така има интерес и към футбола, и към физиката. Неговите мечти са безбройни, а една от тях е свързана с това да пише и издава книги и да се развива в сферата на литературата.

Гордеем се с таланта на Йоан и изразяваме подкрепа в мечтата му да пише и издава книги, и да се развива в сферата на литературата.

ОУ “Бачо Киро”

В училище “Бачо Киро” е пълно с доброта.
И навсякъде цари весела игра.
Учителите са мили и прекрасни,
с тях всичките уроци са забавни и ясни.

Образованието там е на високо ниво.
Никъде другаде не е по-добро.
Много лесно букви, смятане и цифри се научават,
Защото учителите интересно и забавно преподават.

Гордея се, че уча тук!
И на всички преподаватели благодаря за това, което знам.
Днес празнуваме петдесетгодишен учебен рай,
и вярвам, че това няма да има край.

Автор: Йоан Симеонов

Списание CODIFY можете да четете онлайн тук https://elenanobleschooling.org/codify, а комплиментите книжна версия Ви очакват тук https://elenanoble.org/комплименти/#book.