70 години Регионална библиотека “Христо Смирненски” – Хасково

70 години Регионална библиотека “Христо Смирненски” – Хасково

Днес се състоя тържествено откриване на кръгла маса на тема “Библиотеката – пресечна точка на наследство и бъдеще” по повод 70 години от създаването на Регионална библиотека “Христо Смирненски – Хасково, в Читалня №1, която от днес ще носи името зала “Атанас Ванчев дьо Траси“.
На срещата бяха уважени културни дейци, граждани и организации, които работят съвместно с библиотеката за нейното обществено развитие, като “Посланици на библиотеката”, а г-жа Ана Щилянова, директор на библиотеката, връчи специални членски карти и книжно издание, посветено на годишнината.

Сред отличените е и Фондация “Елена Благородна – човечността е непреходна” в лицето Станислава-Владимира Станкова за дарените томове книги през годините (99 тома и 33 тома), като и в днешния ден Фондацията дари още 15 тома книги.

“Уханието на просвета и просветление във всяка библиотека ни пренася в светове на знания и изкуство, събирайки и малки, и големи. В този смисъл наш ангажимент като общност е да влагаме усилия заедно, да подпомагаме и да се грижим за Регионална библиотека “Христо Смирненски – Хасково като основно обществено средство за изграждане на културни ценности. Благодаря на директор Ана Щилянова за всеотдайността в работата, както и на целия екип на библиотеката.” – инж. Станислава-Владимира Станкова, председател Фондация “Елена Благородна – човечността е непреходна”